Kruders met vier wielrensters naar WK

Voor de Goorse manager van topsporters Aschwin Kruders, is een mooie maand aangebroken. De eigenaar van Sportpromotions zag maandagavond de Nederlandse selectie voor de wereldkampioenschappen wielrennen in Innsbruck bekend gemaakt worden. Liefst vier van de acht geselecteerde wielrensters uit nationale vrouwenteam vallen onder zijn begeleiding op het gebied van management of communicatie. Dat zijn olympisch kampioene Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Janneke Ensing en Amy Pieters.

Een jaar geleden was Kruders in het Noorse Bergen, waar hij Van Vleuten toen wereldkampioene tijdrijden zag worden. Ook in Oostenrijk is de Goorse ondernemer van de partij, die met de talentvolle Brabantse Karlijn Swinkels waarschijnlijk ook nog een vijfde renster actief zal hebben op de WK. Zij rijdt dan de WK ploegentijdrit voor commerciƫle teams, waarvoor ook de meeste van de andere genoemde rensters geselecteerd zijn. Naast de wegwedstrijd rijden Van der Breggen en Van Vleuten ook de individuele tijdrit.

Met Sportpromotions verzorgt Kruders het management van zeven topsporters en werkt hij aan de communicatie-uitingen van nog eens vijf anderen. Daarnaast is hij werkzaam voor allerlei andere organisaties in de sport, van talentencentra tot evenementen, waarvoor hij ook veelal aan de communicatie werkt. De verwachting is dat er in Innsbruck wel wat te vieren valt. Van Vleuten en Van der Breggen behoren in zowel de wegwedstrijd als de tijdrit tot de topfavorieten voor de zege.

Foto: archieffoto