Cityrun kroont hardloopkampioenen Hof van Twente

Goorse hardlopers die op zaterdag 1 september deelnemen aan de AV Goor Cityrun by Night maken kans op een extra prijs. De organisatie van de hardloopwedstrijd door het Goorse stadshart hebben een Hof van Twente kampioenschap in het leven geroepen. Voor de snelste man en snelste vrouw uit de gemeente ligt een extra prijs klaar en zij worden ook gehuldigd als kampioenen van de Hof van Twente. De AV Goor Cityrun by Night gaat over een afstand van 2 Engelse mijlen, ofwel 3,2 kilometer, en lijkt daarmee goed te doen voor zowel beginnende al gevorderde hardlopers.

Waar de eerste editie van de AV Goor Cityrun by Night nog vooral een recreatief karakter wil uitstralen en niet met geldprijzen gewerkt wordt, zullen de eerste drie mannen en vrouwen wel gehuldigd worden en een bijpassende prijs ontvangen. Daar komt nu dus het Hof van Twente kampioenschap bij. Wie daarvoor in aanmerking wil komen moet op het moment van deelname woonachtig zijn in de gemeente Hof van Twente.

De inschrijving voor de loopwedstrijd is al een tijdje geopend via Inschrijven.nl. Online inschrijven kost 5 euro en kan tot en met 27 augustus. Wie toch nog twijfelt kan op 1 september ook nog ter plekke inschrijven, maar betaalt dan wel 2 euro meer. Alle informatie over de loop is te vinden op de site van AV Goor ’75.

Wielerronde
De AV Goor Cityrun by Night is opgenomen in het programma van de Ronde van Goor. Die begint op 1 september om 16.30 uur met de Dikke Banden Race. Een uur later is de wielerwedstrijd voor elite vrouwen en om 19.00 uur rijden de elite mannen. De beide wielerwedstrijden tellen opnieuw mee voor de VIRO Criterium Cup Twente. Om 21.15 uur gaat de AV Goor Cityrun by Night van start. Die gaat grotendeels over hetzelfde parcours als de wielerronde, maar kent een extra lus via de Grotestraat en een keerpunt in de Voorstraat.