FC Twente sluit oefencampagne af met gelijkspel tegen Al-Taawon bij GFC

Onder toeziend oog van 2.000 fans heeft FC Twente vanavond haar oefencampagne beëindigd. Op het veld van GFC werd er met 2-2 gelijkgespeeld tegen Al-Taawon uit Saoedi Arabië. Al in de derde minuut kwamen de Enschedeërs op achterstand door een benutte strafschop van Benites. Het duurde niet lang voor de stand weer gelijk werd getrokken. Nog binnen tien minuten produceerde Matthew Smith de 1-1. Toch zocht FC Twente met een achterstand de kleedkamers op. Benites, die wederom vanaf elf meter mocht aanleggen, tekende voor de 1-2. Vroeg in het tweede bedrijf was Aitor Cantalapiedra er als de kippen bij om de 2-2 voor zijn rekening te nemen. In het restant van het duel bleven de kansen schaars, maar was het Al-Taawon dat de grootste mogelijkheid kreeg om de overwinning over de streep te trekken. Benites mocht voor de derde keer een penalty nemen, maar ditmaal pareerde Joël Drommel zijn inzet. Doelpunten vielen er niet meer, waardoor het duel in 2-2 eindigde.