GFC verliest en is ook volgend seizoen vierdeklasser

GFC speelt ook volgend seizoen in de vierde klasse. De ploeg van trainer Romano Lammertink verloor vanmiddag de eerste wedstrijd in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse, na verlenging, met 2-4 van BVV Borne en daarmee is het seizoen voorbij. En dat is zuur want GFC was voor het grootste gedeelte de betere ploeg en liet vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd een enorme kans liggen om het duel met 3-2 te winnen en de halve finale veilig te stellen. Spits Tim Wassink miste in de 89e minuut een penalty.

GFC begon uitstekend aan de wedstrijd en zette de opponont onder druk. Na 25 minuten werd het verdiend 1-0  die binnen kon schieten nadat een vrije trap van Joran Krabbenbos in de defensie van Borne smoorde. In de blessuretijd van de eerste helft moest GFC-goalie Dennis Vorkink aan de noodrem trekken. Hij vloerde een doorgebroken speler en dat betekende een strafschop die werd benut waardoor de ruststand 1-1 was. In het begin van de tweede helft was Borne wat beter en die ploeg kwam dan ook vroeg op voorsprong 1-2. Daarna moest GFC op jacht naar de gelijkmaker en die viel uiteindelijk laat. Vier minuten voor tijd kopte Daan Zwierink binnen uit een vrije trap van Bjorn Natrop: 2-2.

Drie minuten later werd de doorgebroken Tim Wassink neergelegd in het 16-metergebied en dat betekende een strafschop en wellicht de beslissing maar het liep anders. Wassink miste waarna de verlenging een feit was. In die verlenging bleek BVV Borne zien dodelijk effectief te kunnen zijn. Na acht minuten in de eerste helft van de verlenging werd het 2-3 en zes minuten na het begin van de tweede verlenging de 2-4 waarna de wedstrijd beslist was. Een anti-climax van het seizoen dus voor de GFC-supporters die hoge verwachtingen hadden van de kansen in de nacompetitie maar na 120 minuten is het seizoenstoetje voorbij en speelt GFC ook volgend seizoen in de vierde klasse.