GFC hard onderuit tegen Emos

GFC ging vanavond in de topper tegen Emos hard onderuit. Het werd 0-4 op sportpark Heeckeren en deze nederlaag kwam met name na rust tot stand. In het eerste bedrijf had de ploeg van trainer Romano Lammertink namelijk het beste van het spel en ook de beste kansen. Met name Tim Wassink had een aantal goede mogelijkheden om de score te openen maar het ontbrak vaak aan nauwkeurigheid. Dat was ook zeker zo na een kwartier spelen toen GFC een penalty kreeg na een overtreding op de spits binnen het 16-metergebied. Wassink ging zelf achter de bal maar zag zijn inzet gekeerd door de Enschedese goalie. Daarna bleef GFC de bovenliggende partij maar zag het Emos, vlak voor rust vanuit de omschakeling op voorsprong komen. Een kopbal van Maikel van Loon kwam tegen het lichaam van doelman Vorkink en viel daarna voor de voeten van de Enschedese aanvaller die in de rebound binnen kon schieten.

Tim Wassink miste een strafschop

In de tweede helft een ander spelbeeld met een steeds onmachtiger wordend GFC dat Emos steeds beter in het spel zag komen. Dat resulteerde na een klein uur in de 0-2. Die werd van buiten het strafschopgebied schitterend in de rechterbovenhoek geschoten door Emos-middenvelder Niek van Stralen. Daarna probeerden de rood zwarten het nog wel maar echt gevaarlijk werd GFC niet meer. De 0-3 en 0-4 vielen in de laatste 10 minuten waardoor de nederlaag een nog groter aanzien kreeg. GFC blijft ondanks de nederlaag wel tweede op ranglijst in de vierde klasse B maar ziet het verschil met Emos, de nummer drie wel teruglopen tot twee punten. Komende zondag speelt GFC weer thuis. Dan komt TVO op bezoek.