Twenthe boekt knappe zege bij Helios

Het venijn zit hem dit seizoen bij vv Twenthe in de staart van de competitie. Na een lange periode in de onderste regionen van de derde klasse B gloort nu zelfs nacompetitievoetbal om promotie voor de Goorse Tricolores. Vanmiddag werd de nummer van de ranglijst, Helios, met 2-3 verslagen. Twenthe ontwikkelde een overwicht in de eerste helft en leek vroeg op 0-1 te komen maar de vermeende openingstreffer werd geannuleerd vanwege buitenspel. Helios kwam middels een benutte vrije trap na een klein half uur, tegen de verhouding in op 1-0. Iets later was het bijna 2-0 maar een inzet voor open doel werd nog net op tijd van de lijn gehaald. Vlak voor rust viel de verdiende gelijkmaker. Jasper Groothuis tekende met zijn 16e seizoenstreffer voor de 1-1.

Twenthe begon slecht aan de tweede helft tegen Helios dat weer veel de lange bal hanteerde en conditioneel de Goorse ploeg leek af te troeven. Dat betaalde zich vroeg in de tweede helft uit in de 2-1. Daarna kreeg een Helios-speler zijn tweede gele kaart en kon inrukken. Daardoor zakte Helios terug en hield veel mensen achter de bal. Twenthe zocht weer de aanval en kwam na een dik half uur in de tweede helft door een goal van Guus Lummen op gelijke hoogte: 2-2. In de slotfase werd de winst binnen gesleept doordat Twenthe een terechte strafschop kreeg nadat Robin Gerritsen binnen het 16-meter gebied werd neergehaald. Koen Morsink benutte het buitenkansje en daardoor konden de drie punten mee naar Goor. Twenthe is door de zege gestegen naar de vijfde plaats op de ranglijst in de derde klasse B van het zondag-amateurvoetbal en is de nummer twee in de derde en laatste periode achter koploper Warnsveldse Boys.