Pech noopt Marit Cent tot afstappen in Drenthe

Aan haar debuut in het internationale vrouwenpeloton heeft Marit Cent vrijdag niet veel lol kunnen beleven. In de Drentse Acht van Westerveld kreeg ze in aanloop naar de eerste beklimming van de VAM-berg met pech te kampen. “Vlak voor die beklimming moest ik remmen en daarbij brak mijn shifter af”, vertelt de Goorse wielrenster. Een shifter is de rem- en schakelgreep van een racefiets. “Helaas kon ik daardoor niet meer verder, want remmen en schakelen was onmogelijk.”

 

Toch hield Cent geen verkeerd gevoel over aan haar eerste wedstrijd bij de elite vrouwen, waarbij ze het direct op mocht nemen tegen enkele wereldtoppers. “Ik was wel goed in orde en het viel me ook wel mee.” Toch was het ook een beetje wennen. “Er wordt hier heel anders gereden dan bij de junioren. Het was een zenuwachtige wedstrijd.”

Zaterdag komt Cent in principe opnieuw in actie. Dan start ze in de Omloop van Strijen, een wedstrijd op clubniveau, waar de internationale toprensters dus niet deelnemen. Maar of ze ook daadwerkelijk deel kan nemen is de vraag. “Ik moet nu nog achter nieuw materiaal aan, dus ik hoop maar dat ik het haal om morgen te kunnen starten.”