G-team GFC verslaat RTV Oost sterrenteam

Op het eigen Sportpark Heeckeren heeft het G-team van GFC zaterdagmiddag gewonnen van het RTV Oost sterrenteam. In de absolute slotfase trok de Goorse ploeg de verdiende overwinning naar zich toe. De wedstrijd eindigde in 3-2, nadat de winnende treffer in de laatste minuut op het scorebord kwam. Voorafgaand aan die bevrijdende treffer kreeg de ploeg van GFC al kans op kans, maar het net werd telkens niet gevonden.

Het RTV Oost sterrenteam kwam ter gelegenheid van het 110-jarig bestaan van de Goorsche Football Club met een sterke opstelling naar Goor. Tot het team behoorden onder andere Bert Eeftink, Anne-Marie van Essen, Bert van Losser en Jan van Staa. Zij konden niet voorkomen dat GFC al snel de leiding pakte en die bijna de hele eerste helft vast wist te houden. Net voor de rust wist RTV Oost de stand echter toch op 1-1 te brengen.

GFC schoot in het tweede bedrijf uit de startblokken en zag opnieuw de beloning in een snelle treffer; 2-1. Ditmaal duurde het niet lang voor de gelijkmaker er kwam en dus moest de thuisploeg alsnog opzoek naar een doelpunt om de winst binnen te halen. Waar RTV Oost met een bal op de paal ook nog dichtbij kwam, waren de laatste vijf minuten echt voor GFC. De ene na de andere bal kwam voor de goal, maar met name keeper Van Losser bleek een flinke sta in de weg. Ook hij kon niet voorkomen dat de 3-2 toch viel, tot flinke vreugde van het massaal opgekomen publiek én natuurlijk de Goorse spelers.

Blijdschap als de 2-1 op het scorebord komt

Vreugde na de winnende 3-2