Strijd om de prijzen in Ronde van Goor

Met twee plaatselijke deelnemers, een dikke banden race voor de Goorse jeugd en de finale van de VIRO Criterium Cup Twente, belooft de Ronde van Goor zaterdag een mooi sportspektakel te worden. Daarbij gaat Marit Cent misschien wel hoge ogen gooien in de vrouwenwedstrijd. De dochter van olympiër Erik Cent liet in de Ronde van Oldenzaal afgelopen week zien dat ze in de regionale criteriums echt mee kan strijden om de winst. Daar eindigde ze als vijfde.

Maar Cent is niet de enige deelnemer met een Goorse achtergrond. Mathijs Boerrigter, zelf betrokken bij de organisatie van de wielerronde, komt ook aan de start. Hij is inmiddels woonachtig in Enschede, maar nog altijd in zijn oud-woonplaats Goor werkzaam. Twee jaar geleden nam Boerrigter juist in de Ronde van Goor nog afscheid als renner, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en hij reed dit seizoen al weer meerdere wedstrijden.

Zowel bij de vrouwen als de mannen is de Ronde van Goor de finalewedstrijd van de VIRO Criterium Cup Twente en juist daardoor wordt er extra veel strijd verwacht. Niet alleen zijn de verschillen in het algemeen klassement nog vrij klein, er wordt in Goor ook een extra element aan de koersen toegevoegd. Waar in andere wedstrijden twee tussensprints om punten werden verreden, zal dat in de laatste koers elke tien ronden gebeuren. Tel daarbij de vele premiesprints op en er wordt een constant duel om prijzen en punten verwacht. Alleen de hoofdprijs van de VIRO Criterium Cup Twente is bij de mannen en de vrouwen al vijfhonderd euro waard. Er valt voor de deelnemers dan ook heel wat te winnen.

Favorieten
Cent en Boerrigter zullen de zege absoluut niet cadeau krijgen. Zo staan bij de vrouwen Criterium Cup leidster Leonie Lubbinge, runner-up Danique Braam en wereldkampioene veldrijden bij de beloften Annemarie Worst aan de start. Bij de mannen is Peter Schulting de leider en Almeloër Wim Kleiman zijn grootste uitdager. Regionale toprenners als Joey van Rhee (Nijverdal) en Jelle Wolsink (Hengelo) mogen daar echter ook tot de favorieten gerekend worden.

Programma
De Ronde van Goor begint zaterdag om 16.30 uur met de dikke banden race, waarvoor kinderen zich ook ter plekke nog aan kunnen melden. Daarna volgt om 17.30 uur de wielerkoers voor vrouwen en om 19.00 uur de wedstrijd van de mannen. De Goorse microfonist Aschwin Kruders doet verslag van de wedstrijd. Aansluitend op de Ronde van Goor gaat de Goorse Avond van start.