Tweede plaats Kranenberg in triathlon Bathmen

Kimberley Kranenberg is zaterdag tweede geworden in de Triathlon Looermark. In Bathmen deed ze mee aan de zogenaamde achtste triathlon. De 22-jarige Goorse moest vijfhonderd meter zwemmen, twintig kilometer fietsen en vijf kilometer hardlopen. Daar deed ze 1.11:35 uur over, waarna alleen Laura Drewes uit Lettele sneller bleek. Na de Hof van Twente Triathlon in mei, waar ze ook al vijfde werd, was het voor Kranenberg pas de tweede individuele triathlon waar ze aan deelnam.

Naast Kranenberg wist ook nog een tweede Goorse vrouw zich in de top tien te melden in Bathmen. Nicolette Spiering finishte als zevende. Brian Morssinkhof kwam bij de mannen als 24e over de eindstreep.

Ook Goorse deelname in Run Bike Run Borne
Ook in Borne kwamen meerdere Goorse sportievelingen in actie. Daar werd de Run Bike Run georganiseerd, waarbij Michel van der Heide tot de beste uitslag kwam voor een Goorse deelnemer. Samen met Bob van den Berg uit Hengelo werd Van der Heide derde bij de bedrijventeams, na zelf 6,7 kilometer gelopen te hebben en daarna nog eens 5,2 kilometer. De fietsers moesten tussendoor dertig kilometer fietsen. Linda Slaat werd samen met fietser Gijs Adams uit Borne zevende bij de gemengde teams. AV Goor hardloper Peter Scheeren en schoonzoon Stefan Buter kwamen bij de mannen duo’s tot de 72e plaats.

Individueel wist Saskia Kruse in Borne de beste uitslag neer te zetten. Met haar tijd van 1.55:14 uur werd ze in haar geboorteplaats dertiende bij de vrouwen. De beste Goorse eindtijd kwam op naam van Remco Geerdink, met 1.46:20 uur. Daarmee eindigde hij als 28e bij de mannen 40+. Dat had Geerdink vooral te danken aan een snelle fietstijd, want daarmee was hij zelfs veertiende.