Twenthe na sterk begin en voorsprong toch onderuit tegen Columbia

Twenthe begon thuis voortvarend tegen Columbia, al na 23 minuten stond het met 2-0 voor. Beide doelpunten werden gemaakt door Jeffrey Asbroek. De Tricolores verzuimde in het eerste bedrijf de 3-0 te maken, waarmee het de wedstrijd vroegtijdig in het slot had kunnen gooien. Het tegenovergestelde gebeurde. Bij het eerste echte wapenfeit van Columbia, waarbij Elmar Gierveld de bal met de hand verwerkte in het strafschopgebied, ging de bal op de stip  De penalty werd feilloos binnen geschoten. De 1-2 op het scorebord was tevens de ruststand. Tien minuten na rust kwam Columbia gelukkig langszij uit een verdwaalde voorzet die via de lat tegen de touwen ging. Columbia geloofde er weer in en drong steeds meer aan. En met succes. Een kwartier voor het einde maakte Columbia de 2-3, in de allerlaatste minuut werd de 2-4, tevens ook de eindstand, gemaakt.