Programma Ronde van Goor

Het is morgenavond weer tijd voor de Ronde van Goor. De wielerronde wordt dit jaar alweer voor de negende keer georganiseerd, sinds de terugkeer van het evenement in 2008. Dat was ook het jaar dat voor het laatst een Dikke Banden Race werd verreden en die is er nu weer bij. De jeugd opent het programma om 17.00 uur en wie nog wil deelnemen kan zich tot een half uur voor de start opgeven bij Café De Ster. Om 18.00 uur is het de beurt aan de elite vrouwen, waarna om 19.30 uur de elite/beloften en amateur mannen beginnen aan hun race over 80 kilometer.

rondevangoor

Wie de wielerronde wil bekijken met een drankje in de hand kan dat doen vanaf de Goorse terrassen. Met de hoop op goed weer zijn die geopend. Bij De Zon zal zelfs een live optreden worden gegeven door The Wild Surprise. Zij spelen van 18.30 tot 21.00 uur aan de rand van het parcours en het terras. Wielerprofessional Maurits Lammertink uit Enter lost het startschot van de Dikke Banden Race en oud-profrenster Loes Gunnewijk doet dat bij de vrouwen. De Goorse rondemiss Romy Vossebeld huldigt de winnaars.

Sterke renners
De verwachting is dat de wedstrijd bij zowel de mannen als de vrouwen van een hoog niveau zal zijn. Beide koersen tellen mee voor de VIRO Criterium Cup Twente en onder impuls van dat klassement zijn de pelotons in de regionale criteriums de laatste jaren weer gegroeid. Regionale toprenners als Jelle Wolsink, Wim Kleiman en Robin Lowik komen naar Goor. Bij de vrouwen is de Almelose oud-Nederlands kampioene Arenda Grimberg een in het oog springende naam. Wie deze vrijdagavond alvast een voorproefje wil, hoeft niet ver te zoeken. De Ronde van Markelo wordt namelijk verreden.