Goorse Solarboatploeg klaar voor NK Young Solar

Maanden is er aan gewerkt en vanochtend werd het resultaat op een trailer gehesen (foto) om te worden vervoerd naar het Friese Akkrum. De Goorse Solarboat van scholengemeenschap De Waerdenborch wil daar een gooi doen naar de titel bij de jonge zonneboot-racers tijdens het NK. De Goorse ploeg behaalde vorig jaar nog het brons en de nieuwe formatie scholieren wil dat resultaat verbeteren. Morgen om 12 uur is het startschot van de eerste etappe.

Solarboatwaerdenborchoptrailer

Allereerst is het aan Job Hartgerink om een kilometer hard te lopen om daarna stuurvrouwe Sanne van der Heide in gang te zetten. De overige zes bouwers staan nagelbijtend aan de kant om te zien of de boot dat doet waar ze hem voor gebouwd hebben. De ploeg bestaat naast de eerder genoemde deelnemers uit Timo Haafkes, Job Hammer, Maxim Haijkers, Leon Kloots, Bart Otte en Mitchell Voortman. De race in Akkrum is de eerste van drie omlopen. De volgende etappe is op 10 en 11 juni en de afsluitende wedstrijd op 8 en 9 juli.

Solarboatwaerdenborchdeelnemers2016vlnr: Timo Haafkes, Bart Otte, Maxim Haijkers, Job Hammer, Sanne van der Heijde, Job Hartgerink en Mitchell Voortman

Solarboat2

De Goorse Solarboot in de Friese wateren