Steenman schiet GFC naar zege in Lonneker

GFC heeft de hoop op een plek in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse levend gehouden. De rood zwarten wonnen met 3-4 bij LSV in Lonneker na een ruststand van 2-2. Thiemo Steenman was de grote man aan Goorse zijde. Het jonge talent scoorde drie van de vier treffers voor GFC. Na een levensgrote kans voor Olaf Siegers kwam LSV na zeven minuten op voorsprong. Maar na een half uur tekende Steenman voor zijn eerste goal van de middag: 1-1. Lang kon GFC niet genieten van de gelijkmaker want een minuut later lag de bal aan de andere kan in het net en leidde de thuisploeg opnieuw. Thiemo Steenman kweekte vlak voor rust opnieuw vertrouwen met de 2-2 waarmee de ploegen de kleedkamer opzochten.

Ook na rust verveelden de toeschouwers zich in Lonneker geen moment. Na een eerste kwartier met veel kansen voor beide doelen werd het 3-2 voor LSV. Na een overtreding op Remon Peters die door de arbiter niet werd gezien, werd LSV in staat gesteld om te scoren. GFC bleef drukken en dat resulteerde in de voorlaatste minuut door de gelijkmaker. Kevin Heuvelink was in dit geval trefzeker. Een minuut later werd het 3-4. Thiemo Steenman schoot zijn derde van de middag binnen en daarmee is GFC definitief veilig en doet de ploeg trainer Romano Lammertink ook nog volop mee in de strijd om de derde periodetitel. GFC heeft 13 punten uit 6 duels en deelt in die ranglijst, achter koploper Hector, de tweede plek met Rood Zwart en Sportclub Enschede dat al een periodetitel heeft.