Goorse Stadsraad gepresenteerd

In De Reggehof is vanavond de nieuwe Goorse Stadsraad gepresenteerd. Dat gebeurde tijdens de vierde bijeenkomst van ‘Het borrelt in Goor’. De Stadsraad staat onder voorzitterschap van Ate Brunnekreef die ook voorzitter was van het comité Goor 750 Jaar. Naast Brunnekreef zijn er zes andere leden (Toon van der Horst, Huub Eijkelkamp, Ria Biesemaat, Mark van het Bolscher, Jan van der Linden Eddy Gruppen) en  die allemaal een deelgebied onder de hoede hebben zoals onderwijs en sport, zorg en ouderen, jeugd en allochtonen én economie en centrumontwikkeling. Er komt nog een achtste lid bij. De vertegenwoordiger voor kunst en cultuur is nog niet gevonden. De nieuwe Stadsraad moet een brug vormen tussen de Goorse burgers, verenigingen en instanties en de gemeenteraad van de Hof van Twente. Goor is volgens de initiatiefnemers ondervertegenwoordigd in de gemeenteraad en het is de bedoeling dat de Stadsraad zorgt voor meer Goorse invloed, ook op politiek gebied.

Stadsraadgoor1De Stadsraad met vlnr: Huub Eijkelkamp, Ria Biesemaat, Jan van der Linden, Toon van der Horst en Ate Brunnekreef. Mark van het Bolscher en Eddy Gruppen waren niet aanwezig.

De avond werd, voor zo’n 100 aanwezige belangstellenden, geopend door Marcel Janssen. De communicatiedeskundige schreef jaren geleden een boekje met aanbevelingen voor de ontwikkeling van het Twentse Haagje. Dat hield hij in drie blokken tegen het licht en bekeek wat er wel en niet als doelstelling is gehaald. Ook kwam Paul Schabbink aan het woord. Hij beschreef de Gorenaar aan de hand van een stukje uit een vroegere oudejaarsconference waarin een fictieve caféhouder de inactieve Gorenaar kappittelde en benadrukte daarna onder meer dat de Gorenaar kritisch is maar echt wel trots is op zijn woonplaats, zeker buiten het Twentse Haagje. Columnist Theo Hakkert kwam in twee korte sessies terug op dat werd gezegd en zag het als Goors kenmerk dat dingen hier nu eenmaal lang duren. “De andere kernen hebben al 15 jaar een dorps- of stadsraad. Hier denken we: Dat komt nog wel. En dat is ook zo, alleen dat duurt 15 jaar.” Het Goorse zangtalent zong als intermezzo het lied ‘You make me feel like a natural woman’. Dit als een van de vele voorbeelden van het muzikale talent dat Goor rijk is. In de presentatie van Marcel Janssen werd benadrukt dat muziek in het Goorse DNA zit en gekoesterd moet worden.

StadsraadmarceljansenMarcel Janssen

De presentatie van de Goorse Stadsraad werd gedaan door Paul Gelen die de aanwezige leden één voor één interviewde. De nieuwe Stadsraad staat onder een Raad van Toezicht die bestaat uit voorzitter Bert Jongsma, Jan Lentelink, Jeanet Middelveld en Henk Dollekamp. Jongsma gaf aan dat een doelstelling was om diversiteit in leeftijd, opleiding en afkomst te hebben in de Stadsraad en moest toegeven dat dat streven (nog) niet is bereikt. De Goorse Stadsraad lanceerde ook een eigen website waarop eenieder mee kan denken. Die is te vinden via www.stadsraadgoor.nl.

StadsraadnikitakrouwelNikita Krouwel

De leden van de Goorse Stadsraad en de deelgebieden zijn naast algemeen voorzitter Ate Brunnekreef, Huub Eijkelkamp (economie en centrumontwikkeling), Toon van der Horst (verkeer en ruintelijke ordening), Ria Biesemaat (jeugd en allochtonen), Mark van het Bolscher (recreatie en toerisme), Eddy Gruppen (onderwijs en sport) en Jan van der Linden (zorg en ouderen). De functie van Stadsraadslid voor kunst en cultuur is nog vacant. “Daarover voeren we nu gesprekken” aldus voorzitter Ate Brunnekreef.

StadsraadatebrunnekreefAte Brunnekreef