Hector doet uitstekende zaken met winst op Emos

Een prima overwinning van Hector vanmiddag op eigen veld tegen Emos. De groen witten wonnen met 2-0 en dat was volgens trainer Mark Dijkstra een overwinning van het collectief. “We waren feller en speelden bij vlagen uitstekend.” Toch had het wedstrijdverslag er heel anders uit kunnen zien als de Enschedeërs na een klein kwartier vanaf elf meter raak hadden geschoten. Een overtreding van Menno de Leeuw in het strafschopgebied vormde de inleiding.

hectoremos1“Discutabel” aldus de verdediger. “Mijn tegenstander liep tegen me op toen ik voorlangs kruisde.” Toch leverde dat geen schade op en dat was te danken aan doelman Daniël Kolbe die de penalty fantastisch stopte (foto). Daarna ontwikkelde Hector een overwicht en dat resulteerde vlak voor rust in de 1-0. Een goede aanval werd opgezet door Cristian Haverslag die Marinus Wolters bereikte. De spits bediende Joost Minkjan die vanaf de zestien meter-lijn goed binnen schoot. In de tweede helft drong Emos wel aan maar kon, mede door het ontbreken van drie sterkhouders, geen vuist maken. Een kwartier voor tijd kreeg Hector een strafschop nadat de doorgebroken Joeri Wenderman van achteren werd neergehaald. Marinus Wolters faalde niet en schoot zijn ploeg naar de 2-0 én de belangrijke driepunter. Hector heeft nu 11 punten uit 9 wedstrijden is de nummer 8 op de ranglijst. Volgende week wacht het uitduel tegen Enschedese Boys dat twee punten minder heeft.