GFC hard onderuit tegen Rood Zwart

GFC heeft vandaag de vierde opeenvolgende nederlaag in dit seizoen geleden. In Delden ging de ploeg van trainer Romano Lammertink met 5-2 hard onderuit. In de eerste 25 minuten was sprake van een gelijkopgaande strijd op sportpark Scheetheuvel in Delden, daarna creëerde Rood Zwart een licht overwicht. Dat resulteerde in de 38e minuut in de openingstreffer van Vanderson Sotto Da Silva. 1-0 was ook de ruststand.

Roodzwartgfc2 Vlak na de thee tikte Rodi Beukert de 2-0 binnen. Hoop deed leven toen Thijs Moormann de aansluitingstreffer maakte en GFC ging op jacht naar de gelijkmaker. Daardoor kreeg Rood Zwart wel ruimte om aan te vallen en na een knappe solo van Colin Monteiro was hij het die het duel in het slot gooide met de 3-1. Da Silva makkte er even later met zijn tweede van de middag 4-1 van terwijl het ook nog 5-1 werd door Jelte Linderman. In de slotminuut scoorde Olaf Siegers nog wel namens GFC maar dat was slechts voor de statistieken. Bij GFC stond Joris Hoeben onder de lat. Eerste keeper Dennis Vorkink heeft een enkelband-blessure en is enkele weken uitgeschakeld. De rood zwarten zakken door de nederlaag naar de elfde plaats op de ranglijst in de vierde klasse B.