Het zogenoemde Goorsch Gruyt Bier wordt komende zaterdag voor het eerst ‘publiekelijk’ gebrouwen. De introductie van het Goorse bier is nu drie jaar geleden door de stichting Voor en Door Goor. De brouwer is Oliver Meckler die zaterdag aan het publiek zal uitleggen hoe je van water bier kunt maken. Dat gebeurt op het terrein van Stadslandbouw Hof van Twente achter het tankstation aan de Kerkstraat.
Erik Blaak en Edwin Slaghekke van de Stichting Voor en door Goor met het Gruytbier
Het Goorsch Gruyt Bier wordt basis van een recept uit 1463 werd dit bier gebrouwen. Kenmerken voor Gruytbier is dat er geen hop maar gruit als smaakversterker is toegevoegd. Gruit is een kruiden mengsel met als hoofdbestanddelen gagel, sali en zouthout. In 2013 werd in een beperkte oplage van 100 flessen ook het Goorsch Kerstbock gebrouwen. Vorig jaar zag ook het Goorsch Blond het levenslicht. Zaterdag zal er weer een nieuw Goors biertje worden gebrouwen en toegevoegd aan het assortiment.