Constantijnhof vanavond in de verkoop (adv)

De Constantijnhof gaat in de verkoop.  Vanavond om 20.00 uur start aannemingsbedrijf Haafkes met de verkoop van de woningen. In totaal gaan er 43 woningen in de verkoop. De verkoopavond vindt plaats in De Ark, het onderkomen van de baptistengemeente. De ontwikkeling van het plangebied, gelegen tussen de Anjerstraat en de Irisstraat, kent een lange historie. Om alle wensen van belanghebbenden zo goed mogelijk in te vullen en er een kwalitatief hoogwaardig plan van te maken, heeft de ontwikkeling een paar jaar langer geduurd dan vooraf gedacht.vogelvlucht Constantijnhof

Desalniettemin zijn de initiatiefnemers er uiteindelijk toch in geslaagd om het plan in de verkoop te krijgen. In het plangebied komen woningen voor verschillende doelgroepen. Van betaalbare starterswoningen tot ruime patiowoningen met alle voorzieningen op de begane grond. Ook komt er een nieuwe Baptistenkerk met daaraan geschakeld een compact complex met twee bouwlagen voor dienstverlening en daar bovenop 3 appartementen. Over gebrek aan belangstelling heeft Haafkes niet te klagen. Inmiddels hebben zich al een groot aantal mensen gemeld bij de makelaars (Lof Wonen en Morsink).

De initiatiefnemer hoopt dan ook dat de verkoop voorspoedig verloopt zodat er ook op korte termijn gestart kan worden met de bouwactiviteiten. De huidige staat van de opstallen, waaronder de voormalige Constantijnschool, geeft een desolate aanblik. Omwonenden hebben al geruime tijd last van lokale jeugd die het met name op de ramen van de school heeft voorzien. Haafkes heeft al aangegeven hier op korte termijn een einde aan te willen maken door met de sloop te starten. Voor geïnteresseerden staat vanavond de deur van de vrije baptistengemeente wijd open. De bijeenkomst vanavond heeft een informatief karakter. Hier kunnen de nieuwbouwplannen worden bekeken en kan er bij de makelaar aangegeven worden of u interesse heeft of een optie wilt hebben.