Aantal nieuwe woningen op ’t Gijmink verder teruggedraaid

Er worden opnieuw minder woningen op ’t Gijmink gebouwd dan in eerste instantie de bedoeling was. De bouw is inmiddels aanbeland bij de laatste twee fases. Voor de fases 9 en 10 waren 26 nieuwe woningen gepland in het woningbouwprogramma herstructurering ’t Gijmink. Dat aantal wordt nu teruggedraaid naar negen nieuwe woningen. Uit een door Viverion uitgevoerde inventarisatie blijkt dat er op dit moment nog slechts acht gezinnen zijn die vallen onder het sociaal plan en die gebruik willen maken van een nieuwe woning in het herstructureringsgebied. Daarnaast is er behoefte aan één nieuwe woning die aangepast wordt voor een gehandicapt gezinslid.

nieuwegijmink

In februari van het vorige jaar werd het aantal te bouwen woningen in de fases 7 tot en met 10 al teruggebracht van 201 naar 56 woningen. Tevens is destijds medegedeeld dat ter vervanging van Huize Scherpenzeel en Huize ’t Vrijland een verzorgingshuis op ’t Gijmink werd ontwikkeld. De woningbouw in de fases 7 en 8 is inmiddels gerealiseerd. De bouw van het verzorgingshuis verkeert in een voorbereidend stadium.

Daar waar ten opzichte van het oorspronkelijke plan geen woningbouw wordt gerealiseerd, wordt door en voor rekening van Viverion tijdelijk groen gerealiseerd. Mocht op termijn de woningbehoefte wijzigen dan kan alsnog woningbouw op die locaties worden gerealiseerd.