Open Monumentendag in Goor

In het Goors Historisch Museum wordt komende zaterdag om 10.00 uur het startschot gegeven voor de Open Monumentendagen. Er wordt dan een foto-expositie geopend en ook overhandigt Mark van het Bolscher, de voorzitter van het Comité Open Monumentendagen Hof van Twente, het eerste exemplaar ‘Op reis langs monumenten in de Hof van Twente’-kaart aan wethouder Wim Meulenkamp. Aansluitend is er een stadswandeling door Goor langs een aantal monumenten. Stadsgids Henk Huiting zal tijdens de wandeling toelichting geven. Na de opening zijn er tal van activiteiten op verschillende locaties in Goor en omstreken.

goorshistorischmuseum

In Goor kan het Goors Historisch Museum, de Braakmolen en de Hofkerk komende zaterdag worden bezocht. In het Goors Historisch Museum is van 10.00 tot 16.00 uur de tentoonstelling Op Reis door Hof van Twente te bezichtigen. Het is een visuele reis langs een tiental monumenten in de gemeente. Er zijn tevens weefdemonstraties.

Ook de Braakmolen opent haar deuren voor publiek. Tussen 10.00 en 16.00 uur kan de molen uit 1856 van binnen en van buiten bewonderen. Als de wind het mogelijk maakt, zal de molen draaien en zal er ook graan worden gemalen. Ook worden er pannenkoeken gebakken. De Hofkerk is tussen 11.00 en 15.00 uur geopend. De Hofkerk dateert waarschijnlijk, in haar oorspronkelijke vorm, uit de 11e eeuw. De kerk heeft een 15e eeuwse toren met een rijk versierde zandstenen portaal. In de kerk bevindt zich de grafkelder van de familie Ripperda.