Nieuwe Heeckerenschool officieel geopend

Het nieuwe gebouw van Kindercentrum Heeckeren en RKBS Heeckeren aan de Kloosterlaan is vandaag officieel geopend. Wethouder Pieter van Zwanenburg verrichtte de openingshandeling, waarna directeur Ben Weijermars van de basisschool en directrice Erna Kockmann van het kindercentrum de deuren konden openen. Eerder op de middag heetten zuster Petunia en zuster Begonia de genodigde gasten van harte welkom. Zij waren de grondleggers van het basisonderwijs binnen de gracht. De bouw van de nieuwe Heeckerenschool was een negen jaar durend project, maar levert nu een compleet dagarrangement voor 0 tot 12 jarigen op. Morgen is iedereen tussen 10.00 en 13.00 uur welkom om het multifunctionele gebouw te bekijken tijdens de open dag. 

openingheeckeren

Vlnr.: Zuster Petunia, Erna Kockmann (kindercentrum), wethouder Pieter van Zwanenburg, Ben Weijermars (Heeckerenschool), Bernadette Brunnekreef (adjunct Heeckerenschool) en zuster Begonia.

Naast de nieuwe school is ook het schoolplein compleet vernieuwd met speeltoestellen en een sportveld. De basisschool en het kindercentrum hopen elkaar te versterken op de nieuwe locatie. Door de gezamenlijke huisvesting kunnen de beide organisaties gemakkelijker samenwerken. Voor de kinderen betekent het dat zij vanuit het kindercentrum beter kunnen doorstromen naar de basisschool. Heeckeren is ook de nieuwe naam geworden van het kindercentrum en is onderdeel van Kindercentra Triangel.

heeckerenexterieur