Twenthe in tamme derby eenvoudig langs Hector

Twenthe heeft zondagmiddag de Goorse derby tegen Hector eenvoudig op haar naam geschreven. Op sportpark ’t Doesgoor zegevierden de bezoekers met 0-3. Voor beide ploegen stond er niets meer op spel in een tamme derby. De arbiter van dienst vond het zelfs niet nodig om kaarten uit te delen. Twenthe besliste voor rust de wedstrijd al met treffers van Koen Morsink en Jeffrey Asbroek. Vlak voor tijd maakten de bezoekers er zelfs 0-3 van dankzij een doelpunt van Roy Vrielink. Twenthe was al zeker van de tweede plek, terwijl Hector ook al verzekerd is van nog een jaar in de vierde klasse.

hectwe1

Twenthe dicteerde vanaf de beginfase het spel op ’t Doesgoor. De Tricolores kwamen al na een paar minuten op een 0-1 voorsprong. Na een goede actie van Mark Nijland, gaf de spits een afgemeten voorzet op Koen Morsink, die niet faalde en voor de 0-1 tekende. De bezoekers hadden na de openingstreffer het betere van het spel, maar werden nauwelijks gevaarlijk. Aan de andere kant was Hector tweemaal dicht bij de gelijkmaker, maar een kopbal van Menno de Leeuw en een schot van Lars Nobbe misten precisie.

Na een half uur spelen verdubbelde Twenthe de voorsprong. Mark Nijland leek de bal achter doelman Daniƫl Kolbe te koppen, maar raakte de lat boven de sluitpost van Hector. De rebound was echter besteed aan Jeffrey Asbroek, die attent reageerde en voor de 0-2 tekende. De voorsprong kwam in het eerste bedrijf niet meer in gevaar, maar vlak na de thee kreeg Christian Jimenez de uitgelezen mogelijkheid om de spanning terug te brengen. De middenvelder van Hector faalde echter oog in oog met Twenthe-doelman Marc Staman.

hectwe2

De grote kans van Hector schudde de thuisploeg niet wakker. Twenthe behield het overwicht en kreeg in de tweede helft veel kansen om de score verder uit te breiden. De ploeg van trainer Harold Oude Veldhuis was echter niet scherp in de afwerking. Tim Haafkes, Ruud Vehof, Koen Morsink, Mark Nijland en Roy Vrielink lieten goede kansen onbenut. Het hoogtepunt van het tweede bedrijf was een hond op het veld, waardoor het spel even stil lag. Vlak voor tijd bepaalde Vrielink, wiens hond het veld had betreden, de eindstand op 0-3.