Cafetaria Ophuis in andere Chinese handen met wokgerechten in de toekomst

Cafetaria Ophuis heeft een nieuwe uitbater. De pas 19-jarige Yang Weng is nu het gezicht van de frites- en snackzaak in het Goorse centrum. De ondernemer van Chinese afkomst uit Zutphen, kocht het pand in de Grotestraat na het zien van een bericht op social media waarin de zaak te koop werd aangeboden. Voor Yang Weng zat ‘Tjau’ een andere Chinese ondernemer op de zaak die in een ver verleden jarenlang werd bestierd door Peter Ophuis. Hij blijft ook nu de naamgever van het cafetaria…

De vader van Yang werkt al jarenlang in Nederland en zelf maakte hij vijf jaar geleden de overstap vanuit China. “Dit kwam een beetje toevallig op mijn pad”, vertelt Yang op de website van BIZ Goor. “De vorige eigenaar is door familieomstandigheden nogal plotseling verhuisd naar Limburg en ik zag dit voorbijkomen op Facebook. Ik vond het een mooie kans op een prachtige plek midden in het centrum.”

Yang blijft gewoon frites, snacks en ijs verkopen en hoopt volgend jaar te kunnen beginnen met het bereiden en verkopen van wokgerechten. Ook staat een verbouwing op planning. “Maar laten we eerst maar eens opstarten en kijken hoe het de eerste maanden gaat.”