FC Utrecht onttroond Dortmund op internationaal toernooi GFC

Het internationale jeugdtoernooi voor spelers onder de 14 jaar van GFC, is vandaag gewonnen door de talenten van FC Utrecht. De Domstedelingen wonnen in de finale met 1-0 van Borussia Dortmund dat de afgelopen twee edities het toernooi op naam wist te schrijven. Het Belgische OH Leuven werd derde door de strijd om die plek met 4-0 te winnen van Sparta Rotterdam. Het Hofteam met talenten uit de Hof van Twente en dus ook spelers van de drie Goorse clubs, werd 9e door in de strijd om plek 9 en 10, met 2-1 te winnen van FC Groningen…

Het Hofteam kende een moeilijke poulefase op sportpark Heeckeren waarin het eerst met 7-0 verloor van SC Heerenveen. Daarna was Borussia Dortmund met 5-0 te sterk. Ook het Belgische Leuven was op schot tegen de lokale talenten en won met 7-0. In de laatste poulewedstrijd werd voor het eerste gescoord in het duel tegen PEC Zwolle dat met 1-3 werd verloren. Het eerherstel volgde kwam dus in de laatste wedstrijd toen er wél werd gewonnen van FC Groningen.

Hieronder de eindstand van het 31e internationale jeugdtoernooi van GFC:

1: FC Utrecht, 2: Borussia Dortmund, 3: OH Leuven, 4: Sparta Rotterdam, 5: Borussia Mönchengladbach 6: SC Heerenveen, 7: PEC Zwolle, 8: FC FC Twente/Heracles, 9: Hofteam, 10: FC Groningen.