Goorse jongens brouwen bier voor de Stichting Haarwensen

Het zijn drie Goorse jongens met een grote passie voor het brouwen van bier. Robbert Smit, Robert Schuurman en Marco van de Haar, doen dit jaar mee aan de brouwwedstrijd die de Berghoeve Brouwerij uit Den Ham elk jaar organiseert. Samen met twee andere teams gaan zij de strijd aan en hopen zij zich dit jaar te kunnen kronen tot winnaar van de prestigieuze ‘Berghoeve Brouwers Challenge’…

Daar hebben ze een zogenoemde ‘Batch’ gebrouwen van 700 liter die ze ook zelf aan de man moeten brengen als onderdeel van de contest. Een deel van de opbrengst gaat naar de Stichting Haarwensen dat haar verzamelt en pruiken maakt voor kinderen die door ziekte hun haar verliezen.

Het bier waarmee ze een gooi proberen te doen naar de titel is een Breakfast stout onder de naam ‘Good Morning Uut ‘Nham’. Het is volgens de ‘Goorse Jongens’ een rijke en volle bierstijl, vaak gekarakteriseerd door een breed scala donkere (ontbijt)granen als roggemout en haver. De Goorse brouwers hebben de smaak nog extra verrijkt met blauwe bessen en vanille. Het alcoholpercentage is 7,5%.

Het bier is verkrijgbaar bij Mitra Voortman (€3,99 per fles) en ook te bestellen via deze LINK.