Vliegende start ‘Geef thuis voor Oekraïne’

Het project ‘Geef thuis voor Oekraïne’ is voortvarend van start gegaan. Bij de presentatie in De Klokkenkamp kon nestor Jan Lentelink, melden dat de gemeente Hof van Twente een euro per inwoner beschikbaar stelt wat neerkomt een éénmalige bijdrage van 35.000 euro… De Vereniging Hof van Twente – Kyiv Pechersk heeft een actie op touw gezet om geld in te zamelen voor de bouw van woningen in Oekraïne voor slachtoffers van de oorlog die dakloos zijn geworden…

De bouw door lokale bedrijven van een modulair en circulair huis (strobouw) kost 30.000 euro waarvan de Oekraïense overheid de helft bijdraagt. Daarvoor is een samenwerkingsovereenkomst getekend met Open Doors Ukraine (ODU).

Robert Serry, oud-ambassadeur namens Nederland in Oekraïne en voorzitter van ODU vertelde meer over de rampzalige situatie in Oekraïne en de achtergronden van het project ‘Geef thuis voor Oekraïne’. Twenteboard-voorzitter en oud-minister van Defensie Ank Bijleveld deed een beroep op het Twentse zakenleven om dit project te ondersteunen.

Op de nieuwe website https://hofvantwente-kyiv.nl/ is alle informatie en laatste nieuws terug te vinden. Op die site staat ook een donatieknop waar iedereen een bijdrage naar keuze kan doen om de slachtoffers in Oekraïne te steunen.