Twenthe vecht zich naar gelijkspel in Colmschate

Twenthe heeft vanmiddag uiteindelijk een punt overgehouden aan het treffen met Colmschate ’33. Onder de rook van Deventer stond de ploeg van trainer Edwin van Eerten bij rust nog met 2-0 achter, maar vochten de Tricolores zich na de thee terug tot 2-2 en bkijft het ongeslagen in de vierde klasse B. Het werd na tien minuten 1-0 door een goal van Jard Kamperman Leferink. Hij rondde na een lange bal diw goed viel voor hem rust af: 1-0. Halverwege de eerste helft werd een voorzet werd bij de tweede binnen gekopt door Dean ter Steege…

Na rust was Colmschate als eerste dicht bij een treffer. Een harde kopbal belandde op de lat. Daarna kwam Twenthe beter in de wedstrijd en kreeg de Goorse ploeg kansen. Allereerst voor Mart Lammertink die de doelman van Colmschate omspeelde maar voorlangs schoot. Niet veel later scoorde Lammertink wel door in verre hoek raak te schieten: 1-2. De gelijkmaker viel een kwartier voor het einde. Een vrije trap kwam voor het doel en in eerste instantie omhoog gekopt. Daarna kwam het leer voor de voeten van de net ingevallen Wouter Leusink, die met een fraaie volley de gelijkmaker op het bord zette. Daarna had er ook nog meer in gezeten voor Twenthe maar het bleek bij 2-2.

Komende woensdag speelt vv Twenthe thuis tegen vv Erix in de eerste knock out-ronde om de regionale KNVB-beker. De wedstrijd op sportpark ’t Piepwillem begint om 20:00 uur.