Digitaalhuis geopend bij Salut

Het DigiTaalhuis Hof van Twente is gisteren, donderdag 16 oktober, officieel geopend. Wethouder Hannie Rohaan heeft het nieuwe logo samen met de nieuwe webpagina onthuld. Het nieuwe online platform is bedoeld voor eenieder die zijn of haar digitale, taal- en rekenvaardigheden wil verbeteren. Het Digitaalhuis is te vinden via deze LINK

Met het DigiTaalhuis bundelen Salut, Bibliotheek Twente, ROC van Twente en de gemeente Hof van Twente de krachten op een nieuwe manier. Het DigiTaalhuis moet de plek worden voor iedereen in Goor en de overige keren in de Hof van Twente, die aan zijn basisvaardigheden wil werken. In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden.

Mensen die het Digitaalhuis bezoeken krijgen ondersteuning van vrijwilligers die wekelijks één-op-één of in groepsverband helpen om de basisvaardigheden te verbeteren. Daarnaast is het Taalcafé in Goor en Delden een ontmoetingsplek voor mensen die hun Nederlands willen oefenen. Salut wil met het DigiTaalhuis ook degenen bereiken die de stap naar hulp nog niet durven zetten zoals mensen waarvoor bijvoorbeeld zelfstandig telebankieren of het gebruiken van DigiD nog een uitdaging is. Meer informatie kan verkregen worden bij Louise Waanders, coördinator van het DigiTaalhuis, via e-mail: ln.njizlew-tulasnull@esiuol.