Vier inbraken in Goor waar ook nepagenten actief zijn

Goor lijkt weer met een inbraakgolf te maken te hebben. In de afgelopen werd er in vier woningen ingebroken. In de Kloosterlaan en aan de Van Heeckerenweg en de Kloosterlaan in Goor doorzochten inbrekers de gehele woning. Wat weg is genomen is niet bekend. In dezelfde buurt, aan de Korte Dijk probeerden de boeven ook binnen te komen maar dat mislukte. Wel was er schade aan de woning. In het afgelopen weekeinde was het raak aan de Bronnincreef op het Heeckeren. Daar werden meerdere slaapkamers doorzocht. Ook hierover wil de politie niet kwijt was er is buit gemaakt…

Volgens de politie lijkt het erop dat de daders goed weten welke huizen een makkelijk doelwit zijn. De gedupeerde bewoners zijn in veel gevallen op vakantie. Het lijkt er daarom op dat dezelfde daders achter de inbraken zitten. Dat wordt door de politie onderzocht. Deze roept ook op om verdachte situaties direct te melden ook via buurtapps te delen.

Daarnaast zijn er in Goor ook oplichters actief. Zij doen zich voor als agenten. Afgelopen zondag werd een inwoner gebeld door iemand die zei dat hij van de landelijke politie was. De nepagent meldde dat er veel inbraken in de omgeving werden gemeld en wilde weten of er veel goud, zilver of geld in huis was. De bewoner trapte er niet in en vertelde bezoek te hebben . Daarna werd de verbinding verbroken.

Bron: TC/Tubantia