Steun gezocht voor project ‘Geef thuis voor Oekraïne’

De Vereniging Hof van Twente – Kyiv–Pechersk vraagt aan eenieder steun voor het project: ‘Geef thuis voor Oekraïne’. Op woensdag 16 oktober is er in de Klokkenkamp daarover een kennismakingsbijeenkomst. Het bestuur van de vereniging (foto) heeft de samenwerking gezocht met Open Door Ukraine (ODU). Deze organisatie is eind 2018 in Nederland opgericht om op diverse gebieden de banden tussen Nederland en Oekraïne te bevorderen…

Samen met ODU is het de bedoeling om geld in te zamelen om woningen te realiseren in Novoselivka (Tsjernihiv) in het noorden van Oekraïne. Deze houten huizen moeten slachtoffers van de oorlog die hun huis zijn verloren weer een onderkomen bieden. Het College van B&W wil in ieder geval al €35.000,- beschikbaar stellen voor dit initiatief.


Op 16 oktober zijn onder anderen Robert Serry en Ank Bijleveld in de Klokkenkamp aanwezig voor een toelichting. Robert Serry is voorzitter van ODU en was de eerste ambassadeur van Nederland in Oekraïne. Samen met burgemeester Ellen Nauta en Lucas Haafkes (voorzitter regio Twente Bouwend Nederland) vormen Robert Serry en Ank Bijleveld het comité van aanbeveling.

Hof van Twente onderhoudt al sinds 1991 nauwe contacten met het Pechersk-district van Kyiv door uitwisselingen en ondersteuning van tientallen initiatieven. De bijeenkomst op woensdag 16 oktober in de Klokkenkamp begint 20:00 uur.

Op de foto’s:
Comité van aanbeveling. Vlnr: Ellen Nauta, Ank Bijleveld, Robert Serry & Lucas Haafkes
Bestuur Vereniging Hof van Twente – Kyiv Pechersk. Vlnr: Frans Hermans, Jan Lentelink, Rijk Wibbelink, Truus Semmekrot, Wim Semmekrot en Loes Pieper.