Gratis training valpreventie voor 65-plussers

Mensen van 65 jaar en ouder uit Goor en de overige kernen in de Hof van Twente kunnen zich aanmelden voor gratis valpreventie-trainingen. Door deze training bij een fysiopraktijk worden de kracht en het evenwicht verbetert. Ook wordt er dan informatie gegeven over van medicijngebruik, hoe het eigen huis veiliger te maken en wat stevige schoenen kunnen doen. Het is deze week de landelijke Week van de Valpreventie. Iedere vier minuten komt iemand zo ernstig ten val, dat een opname in het ziekenhuis nodig is…

De uitnodiging komt tegelijk met de uitkomsten van een onderzoek van Sanitairwinkel. Dat heeft uitgewezen dat in de gemeente Hof van Twente 66,6 gevallen van de 10.000 senioren te maken hebben met valincidenten in de badkamer.

De training bij een fysiopraktijk in de buurt is gratis en wordt aangeboden door de gemeente Hof van Twente. Er zijn tien bijeenkomsten. Aanmelden kan op werkdagen tussen 09:00 uur en 17:00 uur via telefoonnummer 0547-858585. Aanmelden per e-mail kan ook via ln.etnewtnavfohnull@eitneverplav.