Edu Hoek, de grootste Goorse kindervriend, is overleden

De Goorse samenleving is een icoon armer. Edu Hoek is zaterdagavond op 74-jarige leeftijd overleden. Hoek was de grondlegger van de stichting Kindvriendelijk Goor en streed jarenlang, met succes, voor de komst van een kinderboerderij en was betrokken bij vele activiteiten zoals het Kinderkamp. Ook heeft hij lang geprobeerd om de Goorse traditie van het Foekepotten in ere te houden. Zijn levenswerk was de komst- en uitbreiding van Het Kukelnest aan de Lintelerweg dat hij immer een ‘Kinderdroomplek’ noemde. In zijn werkzame leven bestierde Edu Hoek een meubelzaak in het centrum van Goor…

Door de samenwerking met Aveleijn werd- en is Het Kukelnest een werkplek voor dagbesteding voor mensen met beperkingen. Sinds de start in 2008 heeft Het Kukelnest een enorme groei doorgemaakt met de inzet van veel vrijwilligers en sponsoren. De voltooiing van het zogenoemde Masterplan, de forse uitbreiding van de kinderboerderij, heeft Hoek, als kroon op zijn werk, niet mee mogen maken.

De goedlachse Edu Hoek was bekend om zijn inspirerende en humoristische levensstijl vol zelfspot. “Bijna dagelijks was hij in zijn elektrische rolstoel op Het Kukelnest te vinden en gaf hij met zijn creatieve inbreng nieuwe impulsen voor dierenverblijven en speelmogelijkheden.” aldus Andre Bomers in een schrijven van het bestuur van Het Kukelnest. “De realisatie van het cavia-dorp was zijn laatste kunststukje. Gelukkig heeft hij dit nog kunnen bewonderen. Zijn kenmerkende laatste woorden vol zelfspot waren: “Als we een nieuwe ezel aanschaffen op de boerderij, noem hem dan Edu!”

Zijn gezondheid ging de laatste tijd achteruit. Toch kwam zijn overlijden onverwacht.