Nauta wil voor derde termijn als burgemeester van Hof van Twente

Burgemeester Ellen Nauta wil haar burgemeesterschap van de gemeente Hof van Twente graag verlengen. Dat heeft ze gisteravond bekend gemaakt tijdens de gemeenteraadsvergadering. Nauta (64) zal met een eventuele herbenoeming voor haar derde termijn gaan in deze gemeente. De CDA-politica werd in 2013 voor het eerst benoemd. Daarna nogmaals in 2019. Volgend jaar eindigt haar tweede termijn en is het aan de gemeenteraad om te beslissen over de herbenoeming…

“Ik heb veel zin om deze prachtige gemeente nog een termijn van 6 jaar te dienen. Er liggen voldoende uitdagingen, voor mij is het werk dan ook nog niet gedaan. En ik beschik over de energie om dit werk goed aan te kunnen. Bovendien zijn mijn man (Robert Nauta red.) en ik verknocht geraakt aan Twente,” aldus Nauta.

Ellen Nauta, geboren en getogen in Den Haag, was voor haar benoeming als burgemeester directeur van het partijbureau van het CDA. Op dit moment is ze naast haar burgemeesterschap ook voorzitter van de P10, het netwerk van 30 plattelandsgemeenten.