Kukelnest kan door met uitbreiding, bouwstop opgeheven

Kinderboerderij ’t Kukelnest mag door met de uitbreiding van het terrein aan de Lintelerweg. Door bezwaren van een buurtbewoner was er een noodgedwongen bouwstop van drie maanden maar een uitspraak van de Raad van State dat de werkzaamheden weer kunnen worden hervat. Deze is van mening dat de gemeente Hof van Twente terecht toestemming heeft gegeven voor de uitbreiding van de kinderboerderij naar bijna 1500 vierkante meter…

Volgens de Raad van State is het terrein groot genoeg en is de afstand tot de protesterende buren 30 meter en dat is volgens de norm. Ook de bouwhoogte van 6 meter is acceptabel bevonden.

“De uitbreiding is nodig om meer flexibiliteit te krijgen voor het inrichten van het terrein, de bouw van een schaapskooi, en het verplaatsen van bouwopstallen – aldus de woordvoerder en penningmeester André Bomers. Al die veranderingen zijn een uitvloeisel van het Masterplan 2020- 2025 dat ’t Kukelnest in samenwerking met Aveleijn wil realiseren om het park mooier, beter en attractiever te maken.

Met de uitspraak van de rechter hoopt ’t Kukelnest de laatste fase van de bouwactiviteiten op ’t Kukelnest in gang te kunnen zetten. Tijdens de bouwactiviteiten is de kinderboerderij gewoon open. De officiële heropening is gepland op Werelddierendag, zaterdag 24 oktober 2025.