Het echte werk gaat beginnen voor de Goorse voetbalclubs

Na een drietal bekerwedstrijden gaat nu het echte werk beginnen voor de eerste teams van de drie Goorse voetbalclubs die overigens wél vertrouwen hebben kunnen putten uit de seizoensouverture. De competitie gaat beginnen en GFC opent vanmiddag het bal in Oldenzaal tegen De Esch (14:30 uur). Die ploeg degradeerde vorig seizoen uit de derde klasse en dat kwam hard aan want na de eerste seizoenshelft stond die formatie nog op plek 2. Een mooie uitdaging dus voor de uiterst jonge ploeg van de nieuwe trainer Edward Wassink na twee gelijke spelen en een nederlaag in het bekertoernooi…

SV Hector promoveerde vorig seizoen naar de vierde klasse en heeft een hoopvolle bekerserie achter de rug met een nederlaag tegen derdeklasser DSVD 4-2, een 0-0 gelijkspel tegen Rood Zwart en een 1-2 zege op Bentelo. Trainer Marco Botterblom heeft zijn definitieve 16-koppige selectie deze week bekend gemaakt en daarmee gaat hij, zonder absenten, morgen de strijd aan met Sc Overwetering. De ploeg uit Olst degradeerde uit de derde klasse en zint op een terugkeer na één seizoen. Het duel op sportpark ’t Doesgoor begint morgen om 14:00 uur.

Twenthe kwam het best uit de poulefase van het regionale bekertoernooi en plaatste zich na het gelijke spel tegen BSC/Unisson en de overwinningen op Diepenheim en Hoeve Vooruit, als enige Goorse ploeg, voor de volgende bekerronde. De Tricolores promoveerden, evenals Hector, ook via de nacompetitie naar de vierde klasse en begint de competitie morgen uit bij vv Holten. Twenthe, onder leiding van de nieuwe hoofdcoach Edwin van Eerten, heeft bewezen in offensief opzicht over veel kwaliteit te bezitten en gokt ook morgen op het scorend vermogen van de aanvallers. Holten eindigde vorig jaar als zesde in de vierde klasse en staat dit seizoen onder leiding van Gorenaar Mark Bolink, tot en met vorig seizoen nog de hoofdcoach van vv Twenthe. Het duel op sportpark Meermanskamp in Holten begint morgen om 14:00 uur.