Yalp wordt Lappset Nederland

Yalp heet vanaf vandaag Lappset Nederland. Het gerenommeerde sport- speeltoestellen-bedrijf, dat is gevestigd op bedrijventerrein Zenkeldamshoek, heette in het verleden ook Lappset en veranderde de naam in 2006 in Yalp. Het omgekeerde van Play. Het Goorse echtpaar Ben en Irmgard Admiraal zwaaiden tot 2019 de scepter. Hun belang in het bedrijf is toen overgedragen aan Lappset Group Oy. De Finse onderneming was al sinds 2012 grootaandeelhouder van Yalp. Nu wordt de naam dus ook aangepast

Deborah ten Hove, marketing-manager van het Goorse bedrijf verklaart de naamsverandering. “Naast dat onze statutaire naam al Yalp Lappset is, zijn we ook al sinds 2020 een volle dochter van Lappset. Onze expertise in interactief spelen en de kennis van Lappset in spelen en sporten versterken elkaar nu nog meer. Kort gezegd combineren we het beste van twee werelden nu nog effectiever.”

Het bedrijf is onder meer bekend door de digitale voetbalmuur, dj-tafels voor buiten, geluidsbogen en compleet ingerichte speelplekken die over de hele wereld verkocht worden.