Zelf de ‘Oale roop’ blazen? Midwinterhoornblazers geven cursus in Goor


Vanaf 1 december zal de ‘Oale Roop’ weer in en om Goor klinken. De eeuwenoude traditie komt steeds meer in de belangstelling staat en in dat kader start op vrijdag 25 oktober de cursus Midwinterhoornblazen bij de De Braakmolen in Goor. Het initiatief komt van de Mirreweenterhoornbloazers Goor-Diepenheim. De starterscursus omvat 3 lessen van anderhalf uur…

Naast het bespelen van de midwinterhoorn, krijgen deelnemers inzicht in de geschiedenis van het instrument, de gebruiken en tradities én wordt getoond hoe een midwinterhoorn wordt gemaakt. Wie geen midwinterhoorn heeft kan er één in bruikleen krijgen.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar moc.liamtohnull@miehnepeidrooghwm. De cursusdata zijn:: Vrijdag 25 oktober, vrijdag 1 november en vrijdag 29 november, aanvang 19.15 uur…

Op zondag 1 december, de 1ste Advent, wordt de cursus afgerond met het spelen van de traditionele ‘Oale Roop’. Kandidaten die hiervoor slagen ontvangen een certificaat. De cursus kost 45,00 euro per persoon en er is plek voor 10 deelnemers.

De Mirreweenterhoornbloazers Goor-Diepenheim verzorgen ook workshops midwinterhoornblazen voor gezelschappen, familiefeestjes, buurten of verenigingen. Meer informatie op de Facebookpagina van de Mirreweenterhoornbloazers Goor-Diepenheim.