Goorse karttalenten ter Haar en Op’t Hof maken indruk in Duitsland

Het was Goors Victorie afgelopen weekeinde op het circuit van het Duitse Kerpen afgelopen weekeinde. Op de baan waar ook Formule 1-grootheden als Michael Schumacher en Sebastian Vettel leerden racen, won de 8-jarige Tobi ter Haar alle races in de IAME Mini Rookie-klasse tijdens de vijfde ronde van de GK4 Kart Series en was er een tweede plaats voor de 13-jarige Kiana Jolie op ’t Hof in de Formula Honda 9 PK

Voor Tobi ter Haar was het zijn beste raceweekeinde in zijn nog prille carrière. Het was voor het eerst dat hij alles in één weekend won. Ook pakte hij pole position. “Voor het kampioenschap heb ik goede punten gescoord en maak ik nog kans om op het podium te eindigen in de eindstand van het GK4-kampioenschap.” aldus ter Haar die nog twee races voor de boeg heeft in Mariembourg en in Genk.

Kiana-Jolie op ’t Hof zette op zondag haar beste prestatie van het seizoen neer. Dat deed de dertienjarige kartster uit Goor tijdens de zesde ronde van de GK4 Kart Series. Op het circuit van Kerpen toonde ze in de Formula Honda 9 PK Junioren-klasse haar potentieel met een zeer sterke race. “Ik heb bijna de hele race aan de leiding gelegen, maar in de laatste ronde bleef mijn gaskabel hangen waardoor ik de binnenkant niet kon verdedigen en ingehaald werd”.

Kiana-Jolie’s prestatie is des te indrukwekkender omdat ze in twee klassen rijdt tijdens de GK4-weekeindes. “Ik rijd de IAME X30 Junioren op zaterdag en de Honda 9PK Junioren op zondag. De X30 rijd ik om mijn carrière te verbeteren en hopelijk ooit naar de autosport te kunnen gaan. Mijn droom is om in de Porsche Super Cup te rijden”, aldus de ambitieuze op ’t Hof. (Foto’s: Bas Kaligis/RaceXpress.nl)