Komend weekeinde gratis filmfestival over boeren

Komend weekeinde is er in De Reggehof een gratis filmfestival waarin het boerenleven centraal staat. Het wordt georganiseerd door de stichting Goed Geboerd, De Groene Loper, Hofpower, Filmhuis Alleman en het Beaufort in Markelo waar ook films te zien zijn. Komende vrijdag is er ’s ochtends voor basisschool-kinderen de film KNOR te zien terwijl ’s avonds ‘Gerlach’ wordt gedraaid. Na deze film is er een gesprek met drie boeren dat wordt geleid door Theo Hakkert…

Op zaterdagmiddag 14 september kunnen kinderen samen met hun ouders komen kijken naar
de film KNOR. Aanvang 15:30 uur. Zaterdagavond wordt de prijswinnende documentaire ‘Vogels kun je niet melken’ van de Hengelose regisseur Barbara Makkinga getoond die zelf vooraf een presentatie geeft over het maken van deze film. Aanvang 19:30 uur. Op zondag 15 september, aanvang 19.30 uur is dezelfde film te zien in Het Beaufort te Markelo. Alle filmvoorstellingen zijn gratis maar er wordt wel gevraagd om vooraf te reserveren. Dat kan via deze LINK. Het filmfestival is mede mogelijk gemaakt door het Noaberfonds van de gemeente Hof van Twente.

Komende weekeinde zal ook de tentoonstelling ‘Groene Helden in de Hof’ te zien zijn in De Reggehof waarin tien organisaties uit de Hof van Twente vertegenwoordigd zijn. Deze tentoonstelling is later op meer plaatsen in de Hof te zien.
Het filmfestival is mede mogelijk gemaakt door het Noaberfonds van de gemeente Hof van Twente.