Jonge Gorenaar na wilde achtervolging aangehouden op De Whee

Een 19-jarige Gorenaar is gistermiddag opgepakt na een spectaculaire achtervolging over de straten op De Whee. Rond 16:30 uur zagen agenten een auto rijden waarvan zij wisten dat de bestuurder geen rijbewijs had. Nadat de jongeman een stopteken negeerde en er met hoge snelheid vandoor ging zette de politie de achtervolging in. Dat zorgde voor gevaarlijke situaties met meerdere verkeersovertredingen…

Volgens de lezing van de politieagenten was het aan het zwaailicht en de sirenes van de politieauto’s te danken dat spelende kinderen tijdig een tuin in konden rennen. Uiteindelijk reed de verdachte zijn auto kapot en kon hij op de Spechtstraat tot stoppen worden gedwongen. De 19-jarige Gorenaar is direct aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne waar hij is verhoord.

Hij kan meerdere verkeersboetes tegemoet zien, onder andere voor het rijden zonder rijbewijs, het negeren van het stopteken en een proces-verbaal voor het opzettelijk veroorzaken van ernstig gevaar op de weg. Zijn auto is in beslag genomen en hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.