Nieuwbouw Stoevelaar start over twee weken

De nieuwbouw van woonzorg-complex De Stoevelaar zal over twee weken van start. Aannemersbedrijf Kormelink gaat 108 studio’s en ondersteunende voorzieningen realiseren in meerdere fases zodat de bewoners niet tijdelijk elders ondergebracht hoeven te worden. De huidige Stoevelaar blijft tijdens de werkzaamheden in gebruik…

Het nieuwe complex wordt gerealiseerd op het terrein tussen de Paulus Potterstraat, Rubenstraat en van der Helststraat. De studio’s worden verdeeld over twee woongebouwen met ieder 54 studio’s. De woongebouwen zijn ingedeeld volgens het principe kleinschalig wonen en bieden plek aan zowel bewoners met geheugenproblematiek als mensen met lichamelijke beperkingen.

De ondersteunende voorzieningen zoals een ontmoetingsruimte, fysiozaal, serviceruimte, keuken en kantoren, komen in het bouwdeel dat beide woongebouwen met elkaar verbindt.

Het ontwerp is gemaakt door Peters & Lammerink architecten en wordt verder uitgewerkt en gerealiseerd door Kormelink in samenwerking met nevenaannemer installateur Klein Poelhuis. Fase 1 moet aan het einde van het volgende jaar gereed zijn, de tweede fase een jaar later.