Paralympisch avontuur Maarten ter Hofte voorbij

Het was een prachtig avontuur voor rolstoeltennisser Maarten ter Hofte dat vandaag eindigde in de kwartfinale van het dubbelspel op Roland Garros in Parijs. De 20-jarige Gorenaar verloor, met zijn partner Ruben Spaargaren (25), in twee sets van het ervaren Britse duo Alfie Hewett en Gordon Reid in de setstanden 6-2 en 6-1…

Alhoewel de setstanden anders doen vermoeden boden Ter Hofte en Spaargaren wel degelijk veel tegenstand. Alleen was het duo op de beslissende momenten niet opgewassen tegen de Britten die al meerder Olympische medailles wonnen. Ter Hofte en Spaargaren kwamen in de eerste set met 5-0 achter en vochten zich daarna terug tot 5-2. De 8e game ging echter toch weer naar Hewett en Reid.

In de tweede set veel lange games zoals de eerse die uiteindelijk bij het 5e breakpoint werd verloren. Zo ging het ook in de derde, vierde en vijfde game van de tweede set. De zesde game werd wel gewonnen door het Nederlandse duo maar daarna was het over en moesten zij de beslissende game aan de Engelsen laten.