Goorse brandweer zoekt versterking

De Brandweer Twente is deze week gestart met de wervingscampagne ‘Een pieper? Lang zo gek nog niet’. Daarmee wordt gemikt op geïnteresseerden die willen solliciteren als brandweervrijwilliger. Ook de Goorse brandweer zoekt nog versterking evenals de kazernes in Delden, Diepenheim, Boekelo, Glanerbrug, Losser, Oldenzaal, Ootmarsum, Weerselo en Wierden…

Bij de Brandweer Twente zijn bijna 700 vrijwilligers actief. Jaarlijks bestrijden ze samen met de beroeps brandweermensen vanuit 29 kazernes zo’n 4.000 incidenten. “Zoek je een nieuwe uitdaging, hou je van avontuur en steek je graag je handen uit de mouwen? Dan past de brandweer ook bij jou! Zet de stap naar de warmste werkgever van Nederland en solliciteer!”, aldus de oproep van Ralf van den Heuvel, sectorhoofd Incidentbestrijding bij Brandweer Twente.

Er worden vrijwilligers gezocht die binnen enkele minuten bij de kazerne kunnen zijn om mee uit te rukken naar een incident. Mensen die daadkrachtig, deskundig en behulpzaam zijn. Vrijwilligers zijn onderdeel van een hecht team en ontvangen een financiële vergoeding voor opleiding, oefeningen en voor hun inzet bij een calamiteit. Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers.

Meer informatie via deze LINK en solliciteren kan via deze website tot en met 15 september. FDaarmaast is er op 5 september een informatiebijeenkomst op de Twente Safety Campus in Enschede (voormalig vliegveld).