Kunstwerk De Klok verdwijnt uit het centrum

Of je het mooi vindt of niet, het is hoe dan ook jarenlang een gezichtsbepalende blikvanger geweest in het centrum van Goor; De Klok in de Sterbuurt. Alles is eindig en dus ook de aanwezigheid van dit kunstwerk dat in de volksmond ook de ‘Shaslick’ wordt genoemd. De Klok zal met herinrichting van het centrum verdwijnen. zo staat te lezen in het conceptplan dat is opgesteld door de gemeente Hof van Twente in samenwerking met de Goorse ondernemers, verenigd in de BIZ…

In het plan staat ook dat er meer ruimte moet komen voor horeca en terrassen, meer stallingen voor fietsen, meer veiligheid voor voetgangers en het verfraaien van de entrees (ingangen) van het Goorse stadshart. Ook het Weversplein moet worden aangepakt en meer aansluiten op het centrum in Goor. Ook moet er meer groen komen in het centrum, aldus de deskundigen die het centrum nu ‘vrij stenig’ noemen met met weinig identiteit en groen. De plannen moeten in fasen binnen vier jaar worden gerealiseerd.

Over kunstwerk De Klok:

De Klok is een kunstwerk van de Amsterdamse kunstenaar Alexander Schabracq. Het is voor het Sterplein ontworpen, naar aanleiding van de herinrichting van het centrum van Goor in 1998. Overigens is het kunstwerk op de rontonde in de Enterseweg, getiteld Au début du siècle, ook van van zijn hand.