Hans Mensink wint 37e Goorse Tourpoule

Hans Mensink is de winnaar geworden van de 37e Goorse Tourpoule. De Goorse wielerliefhebber pakte in de voorlaatste etappe als een ‘dark horse’ de gele vlag en stond zijn koppositie, na de laatste etappe van vandaag, de tijdrit naar Nice én na het berekenen van het algemeen klassement, niet meer af. Ronny Kosters, die de gele vlag eerder in bezit had, moest genoegen nemen met de tweede plaats. Peter Visser mocht als derde op het ereschavot komen bij Tourcafé De Ster…

Renate Verdriet, die lange tijd het algemeen klassement domineerde met veel punten pakkende sprinters in haar ploeg, werd 12e en derde in het sprintklassement. Die ranglijst werd lang aangevoerd door een andere Goorse, Joke Gruppen, die uiteindelijk de strijd om het groen ook won.

Erik Mengerink werd vierde in het algemeen klassement. De rode lantaarn is voor Raul Jimenez die 290e en laatste werd. Ruud Kranenberg kreeg de prijs voor het samenstellen van de beste bergploeg terwijl het jongerenklassement gewonnen werd door Quinn Bekhuis. Het teamklassement werd na het tellen van de punten een prooi voor The Horners dat bestaat uit het viertal Bert Relker, Jurian Horstman, Raymond Krabbenbos en Romano Lammertink.