Wie wil met monument meedoen aan de Open Monumentendagen?

In het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 september aanstaande staan de Open Monumentendagen weer op het programma. Hiervoor worden mensen in Goor en de andere kernen in de Hof van Twente gevraagd om eigen ‘monumenten’ aan te melden om ook mee te doen. Dit kaar wordt voor dit evenement de slogan ‘onderweg!’ gebruikt. Dat refereert aan het op reis zijn van A naar B, het letterlijk in beweging zijn en de transformatie van oud naar nieuw, verleden naar heden…

“Onderweg reis je via (historische) routes, ontmoet je mensen waar je verbinding mee maakt en ben je onderdeel van verschillende netwerken. Onderweg! Refereert ook aan het Open Monumentendag weekend waarbij onze bezoekers op pad gaan van monument naar monument. Dit jaar gaat het óók om de reis tussen de bestemmingen en de manier waarop je de monumenten bezoekt.” aldus de organisatie die in handen is van Hofmarketing.

Met jaarlijks rond de één miljoen bezoekers is Open Monumentendag één van de grootste culturele evenementen in Nederland. Monumenten zijn gratis toegankelijk in dit weekend. Wie in de Hof mee wil doen kan vóór 19 augustus mailen met de gegevens zoals openingstijden, informatie over het monument en minimaal één foto naar ln.gnitekramfohnull@netnemeneve. Meer informatie via deze LINK.