Goorse Tourpoule weer ongemeen spannend

De Tour de France is de laatste week ingegaan en na de rustdag van gisteren is het vanaf vandaag weer knallen tot aan Parijs voor de wielrenners. De 290 deelnemers aan de Goorse Tourpoule zullen het met veel belangstelling volgen. Zeker de Gorenaren die in de top van het klassement staan. De ranglijst werd, opvallend genoeg, in de eerste twee weken gedomineerd door dames. Renate Verdriet (foto) stond lang bovenaan in het algemeen klassement maar is inmiddels gepasseerd door Erik Mengerink…

De derde plek in de algehele rangschikking wordt bezet door Ronny Kosters. Het sprintklassement wordt aangevoerd door Joke Gruppen. Voor de bergtrui heeft op dit moment Morris Storm de beste papieren terwijl het jongerenklassement wordt aangevoerd door Quinn Bekhuis. Bij de ploegen staan ‘De Horners’ op pole position. Deze formatie bestaat uit het viertal Bert Relker, Romano Lammertink, Raymond Krabbenbos en Jurrian Horstman.

Vandaag nog een vlakke etappe waarbij de deelnemers met veel sprinters weer punten kunnen vergaren. Daarna moet er in de etappes 17, 18, 19 en 20 weer flink worden geklommen. De Tour de France wordt afgesloten met een tijdrit komende zondag. Vanwege de Olympische Spelen dit keer niet in Parijs. De finishplaats is Nice. De Goorse Tourpoule beleeft komende zaterdag het éénnalaatste Tourcafé bij De Ster waar een dag later ook de prijsuitreiking zal zijn.