Schoolfeestnieuws in het kort (8)

  • Een bijzondere transfer bij de Schoolfeestgroep The Partygangsters. De voormalige wagenbouwers, volgend jaar nog een keer in de optocht met een eenmalige terugkeer, hebben met Marc Boers een ‘groteske’ medewerker gecontracteerd. De goedlachse Enschedeër zal morgen actief zijn voor de inmiddels vijftigers om voor de groep bier te halen. De beste man zal als ober niet over het hoofd worden gezien want hij is maar liefst 2 meter en 7 centimeter lang en weegt 200 kilo, schoon aan de haak.
  • Er is het komende weekeinde natuurlijk ook van alles te doen in en om het centrum van Goor. Zeker bij de café’s waar het uiteraard druk zal zijn tijdens de optochten. Bij Café De Tapperij is er live rockabilly- muziek van The Dirty Town Bastards én de Bier Band Rellie, direct na de kinderoptocht. Bij Café Johnys treedt dan zanger Orlando Uiterwerf op.
  • Opvallend in de kinderoptocht van komende zaterdag is dat twee scholen de kermis als thema hebben gekozen. Zowel de Prins Constantijnschool als OBS De Boomhut kondigen het aloude ‘zwieren, zwaaien rondjes draaien’ aan. De kermis is ook onderdeel van de ‘grote’ optocht een dag later. Daarvoor tekent dan de optochtgroep van ’t Gijmink.