KWF Kankerbestrijding stopt met collecteren in Goor

KWF Kankerbestrijding stopt met het collecteren in Goor. De afdeling Goor heeft dit besloten omdat er te weinig collectanten zijn. Als oorzaak daarvan wordt het digitale collecteren genoemd. Twee jaar geleden heeft het landelijke bestuur van KWF Kankerbestrijding besloten dat er niet meer met de collectebus zal worden rond gegaan maar met een collectebord waarop een QR-code staat. Door dit besluit nam het aantal collectanten in Goor enorm af…

Door het afschaffen van het collectesysteem met bussen daalde ook de opbrengst in Goor tot een derde deel van de opbrengst uit de jaren daarvoor.

In de toekomst wil het landelijk bestuur alles digitaal doen zonder plaatselijke afdelingen. Iedereen die wil collecteren kan zich via de website www.kwf.nl aanmelden. Er wordt dan vlak voor de collecteweek een collectebord met QR-code en instructies aan de collectant thuis gestuurd. De collectant kan zelf een straat aangeven waar hij of zij wil collecteren. Na afloop kan men via een link bekijken wat men zelf heeft opgehaald.

In 1950 werd de Goorse afdeling van het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) opgericht. De eerste collecte bracht destijds 258 gulden op. Dit bedrag groeide in de jaren daarna gestaag en in 2020 en in 2021 was de opbrengst ruim €5.300 per jaar.